2019-09-25 700 瀏覽
去荃灣行街,其實都好多街邊小食選擇。不過到處都係龍X美食陳x魚蛋,你唔厭我都悶,總會想試下新嘢。有朋友介紹過呢間齊柏林熱狗,拍曬心口話好味,而且發現原來好近,就決定去試試啦。一睇發現有成十種選擇,有選擇困難症嘅我當然花費相當時間先決定到。最後㨂左紐約辣味熱狗,心諗最基本先最考技術!一於試下佢手勢!麵包烘得外脆內軟,唔會太燶但成隻熱狗都好夠「熱」,而且保持到香軟。香腸上面加左炒洋蔥,茄汁及辣芥末。洋蔥喺茄汁嘅甜裡面帶出清新感覺,配埋加左辣嘅芥末,更係增加唔少風味。聞落實在太吸引,搞到我未影相就咬左去,大家唯有睇住少左一啖嘅熱狗自己腦補一下啦。店主更將外牆化身留言牆,相當有心思應十分美觀。

店主更將外牆化身留言牆,相當有心思應十分美觀。
紐約辣味熱狗
2019-09-22
5 分鐘 (堂食)
紐約辣味熱狗