2012-07-04
和一家大細相聚,不是自助餐,就係飲茶,今日去了潮館。元朗真係越來越多人,好在姨姨一早去了攞輪候飛。潮館的輪候飛都好自動化下,好似銀行咁自己按掣,然後出票。哈哈,不過也是和銀行一樣,很多客人不懂如何使用,要公關姐姐協助。燈燈燈!! 佢就係出名好味的雷沙湯圓,皮薄芝麻香滑,但我只敢吃一半,因為係超級肥及高卡路里!!!不過真係好好味,如果你地有quota,又愛甜,這真是不二之選。黑色的餃,我估是眉豆饀卦,唔係好食得出,但感覺很健康,叫做食完雷沙湯圓,食番這一個,會冇咁內疚。炸油角,另一罪疚之選,香脆可口。可能因為假日等位,真係太多人。有公關姐姐响個客面前叫walky talky,大大聲話俾前台同事知﹕「個客唔肯走住』。我在旁聽到都有點滴汗。為免被串,我地食完就匆匆埋單走人。
炸油角,另一罪疚之選,香脆可口。