2022-06-19
今日頭痛緊Lunch 食乜好嘅時候,喺Deliv..... 平台見到呢間叫MeowMonsterChef 嘅食店,入面所有餐都寫住罐罐飯,罐罐意粉,罐罐沙律呀,圖片相又無顯示喎,R 晒頭睇唔明之際抱住一個好奇心就試吓叫啦,嚟到嘅時候一喺紙袋攞出嚟,簡直係睇到眼都突出嚟,係一個類似罐頭嘅罐,要拉開個易拉蓋先食到入面嘅飯,作為一個貓奴嘅我,未食前已經要勁打卡啦,佢哋嘅罐印晒自家Logo,罐罐好有特式,完全係落重本設計,好有心思,值得一眾愛貓之人去試吓感受同貓貓一齊食罐罐嘅感覺,讚讚讚!講吓食物方便先,今次我試咗鰻魚旋風蛋罐罐飯&自家制牛肉漢堡旋風蛋罐罐飯,鰻魚好味,個汁唔會好似出面食嘅咁濃味,至於個旋風蛋真係手工心機嘢喇,真係有旋風扭紋㗎,出面有得食最少都要過百蚊起,但呢間純對平一半就試到,正! 牛肉漢堡扒就食到好重牛味,口感一流,外面煎到有啲燶燶哋,但咬落去仲好juice,好好味,仲有仲有就係個飯,諗住都係普通白飯蓋個蛋,點知個飯係有味飯嚟㗎,即係就咁食都已經可以食幾碗嗰種,仲要係好好好好好好味,唔係吹水。。呢家店嘅廚師真係好顛,成個做法同包裝,根本就唔只可以賣呢個價錢,但而家平民嘅價錢
講吓食物方便先,今次我試咗鰻魚旋風蛋罐罐飯&自家制牛肉漢堡旋風蛋罐罐飯,鰻魚好味,個汁唔會好似出面食嘅咁濃味,至於個旋風蛋真係手工心機嘢喇,真係有旋風扭紋㗎,出面有得食最少都要過百蚊起,但呢間純對平一半就試到,正! 牛肉漢堡扒就食到好重牛味,口感一流,外面煎到有啲燶燶哋,但咬落去仲好juice,好好味,仲有仲有就係個飯,諗住都係普通白飯蓋個蛋,點知個飯係有味飯嚟㗎,即係就咁食都已經可以食幾碗嗰種,仲要係好好好好好好味,唔係吹水。。呢家店嘅廚師真係好顛,成個做法同包裝,根本就唔只可以賣呢個價錢,但而家平民嘅價錢就享受到接近餐廳堂食嘅感覺,完全唔似喺屋企食緊外賣,顛覆咗我對一般外賣嘅想法,本人大力推介,下星期再試埋其他先。