2019-06-17 47 瀏覽
朋友話要夜晚帶我去soho飲嘢,試下啲特色酒吧,我地就順便附近搵嘢食,見到check in taipei門口大排人龍,好彩都唔係等咗好耐就有位!店內充滿台灣嘅佈置同擺設,我地坐係吧枱進餐,感覺別樹一格~香蒜三色台腸有三款台式香腸,外皮香脆,味道惹味,夾埋上面嘅蒜片一齊食,簡直係prefect match!! 日式鰻魚起司玉米蛋餅剩係賣相已經令人垂涎欲滴,大大塊鰻魚舖上煎得金黃嘅蛋餅上,而一切開係流心拉絲嘅cheese,加上口感嫩滑嘅鰻魚,令人一吃兩吃停不了口!台豐牛肉麵牛肉麵嘅湯底非常香濃,有少少蟲草花嘅藥材香,但好香好易入口!牛肉非常出色,煲到好腍好嫩,麵條亦好q好彈牙👏🏻溏心蛋魯肉飯魯肉帶住陣陣油脂香,但食落嘅感覺又唔會好膩,而且份量啱啱好又夠晒送飯~奶奶麻糬開頭以為好似平時係街度買到果種麻糬咁煙煙韌韌~但原來口感好q好滑口,凍凍地加上粒粒嘅花生,味道超好食❤

店內充滿台灣嘅佈置同擺設,我地坐係吧枱進餐,感覺別樹一格~

香蒜三色台腸

日式鰻魚起司玉米蛋餅