Dawn 📍太子 💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛非一般有驚喜的咖啡小店☕️🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟1️⃣烤釀雞胸 $108 雞胸意想不到地滑,完全唔似雞胸🥰第一次食釀左野係入面既雞胸,釀左用忌廉汁炒香左既雜菌、煙肉係雞胸入面,再烤!味道唔會太濃唔太膩,但又好有特色同好好味🤩除左主菜雞胸好得之外,side dish都好有驚喜,係粟米薯餅加poached egg🥚,超多粟米係入面,好juicy🥳餐廳令唔太吸引既雞胸變到想食完再食😋 成個配搭都好唔錯,營養均衡得黎又夠飽肚🉐🉐🉐2️⃣蒜片辣椒意粉 $98呢個意粉個名應該改一下,有d唔吸引😂其實佢係有蝦🦐的,唔係個名咁dry🤭雖然用左辣椒炒,但一d都唔辣,個汁既濃度岩岩好,唔太乾又唔太多汁👍🏻加埋有溫泉蛋漿,令成個意粉味道提升左🤩餐廳位置都幾唔起眼,但食物質素真心唔錯👍🏻🤩 推介🉐🉐🉐仲要唔收加一服務費🥰小店好cozy,open kitchen感覺企理乾淨!
Dawn 📍太子
💛💛💛💛黃色經濟圈💛💛💛💛
非一般有驚喜的咖啡小店☕️
1️⃣烤釀雞胸 $108
雞胸意想不到地滑,完全唔似雞胸🥰
味道唔會太濃唔太膩,但又好有特色同好好味🤩

餐廳令唔太吸引既雞胸變到想食完再食😋
成個配搭都好唔錯,營養均衡得黎又夠飽肚🉐🉐🉐

2️⃣蒜片辣椒意粉 $98
呢個意粉個名應該改一下,有d唔吸引😂
其實佢係有蝦🦐的,唔係個名咁dry🤭
加埋有溫泉蛋漿,令成個意粉味道提升左🤩
蒜片辣椒意粉

餐廳位置都幾唔起眼,但食物質素真心唔錯👍🏻🤩 推介🉐🉐🉐
仲要唔收加一服務費🥰

小店好cozy,open kitchen感覺企理乾淨!

烤釀雞胸
2020-03-15