2020-04-17
約咗朋友收工食飯,一路行一路睇吓食乜好,行行吓見到有一間好有色彩的小屋仔,原來係印度咖喱..........行到門口望吓望吓,有個印度的女侍應行出來介紹,咁就入去試吓😊印度特飲——mango lassi 芒果🥭乳酸味道濃郁,解辣最正......印度特飲——rosa lassi飲到似荔枝味,又似士多啤梨🍓乳酸的味道,幾清甜,健康之選⋯⋯侍應送咗個前菜比我哋食,係印度著名的薄餅,四種調味料,我最愛綠色嗰隻味道,幾乎去親食印度菜都會食呢個脆脆簿餅同點呢個汁,不過呢間印度菜比較講究,比四個味道你自己選擇,而且呢度既食物餐具器皿好有印度色彩,好似置身係印度國家嘅餐廳咁得意🤗🤗⋯⋯什菜咖喱角——皮炸得脆卜卜又熱辣辣,入面有豆類同菜,咖喱味薯蓉饀,味道香脆,咖喱味道又夠香。羊肉咖喱角——滿滿的羊肉,皮脆餡料足,兩款不同咖喱角都各有特色的味道。黃咖喱燉雞——呢度個印度廚師做的咖喱雞,肉質嫩,味道香。紅咖喱雞———呢個紅咖喱帶點辣,肉質一樣咁嫩滑。用火伴著上枱的咖喱🍛🐔雞,熱辣辣吃零捨好味道,兩款咖喱雞味道各有不同,黃咖啡夠香,紅咖喱比黃咖喱帶一點辣。✌️✌️薄餅——好特別掛起的兩塊薄餅上枱,相機食先🤣🤣薄
黃咖喱燉雞——呢度個印度廚師做的咖喱雞,肉質嫩,味道香。
紅咖喱雞———呢個紅咖喱帶點辣,肉質一樣咁嫩滑。
薄餅——好特別掛起的兩塊薄餅上枱,相機食先🤣🤣薄餅加上咖喱來吃,真的很惹味⋯⋯
須然是一間細細的店鋪,但環境和座位亦坐得很舒適,服務亦算不錯······