2023-02-19
食完隔離pici覺得意猶未盡就同朋友去左附近呢間bar 續攤🍺Shiso highball ($98)造型超靚!一片食得既薄荷葉放咗係面🍃打卡一流💕完全係Frozen elsa會飲既野!自己本身鍾意飲啲甜同酸酸地嘅嘢,waitress推薦呢隻gin base既highball,lemon peppermint味重,超易入口飲飲下都幾上頭😶🌫️Onlong($98)🥃對比起shiso,呢杯酒味重好多,相對冇差易入口,岩平時飲開酒但又想試試新口味既人🤟🏻酒面加左碎金箔點綴,烏龍茶濃,融入whiskey都幾夾單骨雞翼拼一口芝士($78)雞翼用黑糖調味食落去一隻接一隻停吾到🫶🏻同男朋友食飯食單骨雞翼就啱啱好,唔會食到咁狼狽👍🏻一口芝士用左七味粉調味,辣辣地芝士入口即融,送酒必點燒厚切牛舌($118)好厚!但完全吾會靭咬吾開!燒得岩岩好好幾juicy!意大利雲吞配白松露油蘑菇醬($108)小雲吞加濃厚嘅蘑菇醬食落真係幾heavy下,個蘑菇醬冇落好多調味但因為雲吞入邊嘅餡料已經有調味,所以係啱啱好~法式雲吞幾al dente☁️傾傾下計覺得肚餓就最啱叫呢個Gin tonic 雪糕($48)一上台wa
Shiso highball ($98)
Onlong($98)🥃
單骨雞翼拼一口芝士($78)
燒厚切牛舌($118)
好厚!但完全吾會靭咬吾開!燒得岩岩好好幾juicy!
意大利雲吞配白松露油蘑菇醬($108)
Gin tonic 雪糕($48)
一上台waitress就會拎住個茶壺,將gin酒淋上雲呢拿雪糕旁邊🍨好有儀式感,gin tonic同甜甜地既vanilla食落去係意想吾到地夾!如果雪糕球大少少會更好~