2017-05-04
好似小弟呢類無屋企飯食既人經常無湯水飲,早幾日係openrice見到呢間有米芝蓮推介既湯品小棧,係專飲湯既餐廳,就捉埋小胖女黎試下啦,咁話黎得米芝蓮推介食店,預左要洗錢同排長龍,但黎到又見唔算太多人等位,價錢亦都唔係貴,平民級數由於座位有限,坐位唔算多,同比較迫,所以好多人都係買外賣食,叫左兩個湯,幾款小食,一個菜,小弟就叫左牛肝菌炖湯,而小胖女就叫左松茸炖湯叫湯+5蚊會有主食配,我地就叫左米線同紅米飯,所有湯品即叫即整,黎到超熱,先講小弟個,一打開個蓋就有一陣好濃既牛肝菌味,飲落比較清淡,但個鼻會有好濃既味谷返出黎送飯食一流,一d油膩感都無,再試小胖女既松茸炖湯,味道會比牛肝菌重d,小弟會比較喜歡淨飲好過送米線食,其中小食黎講最突出應該係蕃茄濃湯豬軟骨,煮得好淋,好入味,送飯必食打工一族成日出街食開炸野肥野,間唔中整返餐養生湯都唔錯
但黎到又見唔算太多人等位,價錢亦都唔係貴,平民級數
打工一族成日出街食開炸野肥野,間唔中整返餐養生湯都唔錯