2025-07-24
星期六兩點嘅午餐,唔多人,慶幸坐到最後一張靠窗位,望住個海個人都開心啲。燒美國牛肩里背肉(10安) $298(前菜:南瓜湯、甜品:士多啤梨乳酪蛋糕、餐飲:凍檸茶)
南瓜湯濃郁又滑溜,唔錯牛肩里背肉雖然好似得幾塊,但好夠飽。肉燒得軟嫩,呢個部位根膜較多,但肉質juicy,牛味好香濃,配上燒汁幾惹味。不過配菜嘅鹽味不太平均,可以再調整下,size都大嚿爽口是日蛋糕正常發揮,最上一層好似有一篇薄薄白朱古力,然後蛋糕,中間再夾一層士多啤梨乳酪,味道唔酸/唔會超甜墨魚汁海鮮意粉 $188(前菜:沙律、甜品:士多啤梨乳酪蛋糕、餐飲:熱檸茶)沙律新鮮
墨魚汁意粉好出色,意粉彈牙,仲有滿滿嘅墨魚汁+蒜香味。海鮮有青口、蝦同花枝,好爽口!青口偏海水味重,較咸,但新鮮嘅咁岩餐廳做緊每星期special就係澳洲新鮮空運藍青口,店員話好多人見到就會order,我地下次再試有個特別位!呢間餐廳有提供一個分開嘅空間,俾狗主以外賣方式同狗仔坐係到食野,所以同狗仔散步時又多一個餐廳選擇啦!賣點🫰環境、食物、服務👍🏻好味度:8.6/10
南瓜湯濃郁又滑溜,唔錯
牛肩里背肉雖然好似得幾塊,但好夠飽。
沙律新鮮
賣點
🫰環境、食物、服務👍🏻
好味度:8.6/10