2007-09-18
新裝修既大有商場,環境比以前整潔舒適,內裡既食肆都未幫襯過,又唔想食得咁heavy,所以便揀了這間。可能因為是灣仔區啦,晚市大約只有六七成客滿。甫坐下,侍應便問我們要不要茶,我們點一點頭,隨即便拿了兩個茶包來,不是別的壽司店可以任取茶包或是用綠茶粉的,飲下去,發覺綠茶味道很淡,只是一般而已,印象分即時大減。看看迴轉壽司帶,壽司賣相似乎又太吸引,所以只取了一碟芥辣蝦籽鰻魚壽司($10)試食,咬下第一口已覺得唔好食,所以便再看看餐牌,餐牌上的食品賣相依然唔吸引,想了很久才柯打了照燒雞榮麵($35),有照燒雞、荀、菠菜、黑芝麻、雞蛋、日本魚蛋及拉麵等,湯底應該是豬骨湯底吧,味道不過不失啦;玉子鰻魚飯($40)也只是普通貨色,鰻魚不好吃,鰻魚汁又不夠多,而且鰻魚份量也少,個人較喜歡炭燒鰻魚,加上雞蛋及洋蔥作配料,好一般。不過碗麵同碗飯都幾大碗,呢個價錢算抵食。估唔到呢間壽司專門店,壽司竟然比飯及麵更為遜色。男友仲點多個軟殼蟹手卷($10)食,佢話ok喎。侍應招呼唔錯,不過食物質素就應該改善吓嘞!
男友仲點多個軟殼蟹手卷($10)食,佢話ok喎。
侍應招呼唔錯,不過食物質素就應該改善吓嘞!