2018-10-16 21 瀏覽
早排行街都發現左依間新開嘅韓燒餐廳,見到佢嘅裝修好特別本身一直都冇為意係食韓式燒肉,因為門口係買果汁。當我認真一望嘅時候先見到入面係食韓燒嘅食物,但係好出奇地餐廳入面係完全冇煙味,食完之後絕對唔會覺得成件衫都好臭,相信餐廳嘅通風同埋抽風系統做得好好。因為諗住試吓新野所以就入咗嚟食,餐廳嘅Menu其實分咗幾款肉類,有tasting set同埋beef platter 或者散叫其他肉類。我哋今次就揀咗嗌精選和牛拼盤,其實睇相以為份量唔多,但係上菜嘅時候發現原來肉類嘅份量都真係好多下,其實食完一碟牛已經飽咗七成,而且每分嘅和牛都有大概四至五件,食落都幾飽下,另外platter 會包埋生菜,等我哋食嘅時候都唔會覺得太過滯。有幾款嘅和牛食落去都非常之香口,肉質亦都好鮮甜值得一讚。之後我哋散叫咗一份豬護心肉,同樣都係分量十足,味道幾juicy另外我哋仲叫咗一款芝士炸雞,又係份量好多而且用熱鍋咁樣上所以係非常之熱辣辣同埋除。配埋特製嘅芝士辣醬食落去又有特別嘅感覺。然之後我哋見到隔離枱帶咗一款生牛肉他他配牛油果,又心郁郁想試吓,食落去嘅味道幾特別,配埋牛油果醬食落去甜甜鹹鹹覺得好特別都幾值得一試。最後

最後見到因為餐廳都係主打果汁,所以我同朋友都冇人叫咗杯飲品,我就飲咗一杯熱情果加奇異果加香橙加蜜糖嘅果汁飲品,水果好足料食落去仲食到奇異果籽,用嚟配燒肉真係幾夾下值得一試。