今次行經奧海城,唔經唔覺被一間餐廳吸引住。去到打檔仔時段,吸引左我個肚仔,兩眼一瞄,就見到幾款勁浮誇既🍔漢堡🍔。餐廳坐位感覺好chill,適合朋友聚會。首先,撩起件蘑菇車打芝士漢堡,個包皮烘得嘩啦啦,脆脆地;但啲肉唔夠多汁,有少少乾。不過蘑菇同芝士就絕配,入口即化,仲有一種溫暖既感覺。點埋盤薯條,外皮脆脆,粗身飽滿,嗰份鹹香咬落去真係得意扑鼻!嘿,仲有份大蝦茄汁扁意粉,雖然唔係龍蝦餐,但條🍝蕃茄醬味🍝嘅正,個粉爽滑得來彈牙;個蝦仁又大隻,食落有勁。今次食完覺得,呢度可以打個卡喇。聽日帶多幾個舊丁黎,飲杯嘢,食個漢堡,嘆吓世界都得。记得搵個好天氣,襯住晚風,啖啖肉感,色香味俱全,咁既聚會就叫一流!✨