如果食麥叔叔嘅漢堡包食到厭 or 間中想食下其他特色漢堡嘅灣仔打工仔,一定要試吓電車路旁邊嘅呢間漢堡包店!!🍔💙Menu:1️⃣ Sasebo Fish Burger ($45)咁啱俾我見到佢哋有期間限定嘅特色漢堡,只有4月7至4月21號呢兩個星期可以買到,咁當然二話不說買翻個啦😆 個天婦羅魚柳炸得幾好,外皮脆卜卜但內層魚柳仍然保持到一定濕度🐟 第一次喺漢堡包入面食到日式醃蘿蔔,而唔係經常見到嘅青瓜、生菜或者蕃茄😝 (只係個人唔太接受到紫蘇葉獨有嘅味道🌱🙈2️⃣ Bacon Double Cheeseburger Set ($98)相信從上圖嘅橫切面,大家都可以睇到個煙肉雙層芝士漢堡係幾有料🤣特別嘅地方在於佢嘅煙肉去切成碎塊,煎香咗再夾係中間,比一般單純原片煙肉更有咬口🥓 如果同我一樣太有惡疚感,小食可以揀青蘋果菜絲沙律+橙汁🍏🥗 稍微平衡下來自漢堡包嘅油膩感☺️ 3️⃣ Furikake Fries($30) 相信無人會比我對「脆薯條」更執着🙈🙈🙈 而外賣拎到返屋企啲薯條林晒都係意料之內…但估唔到呢一間嘅日式燒烤醬x滋味蛋黃醬會如此的加分!人生第一次心甘情願食晒成份林咗嘅薯條🍟😍4️⃣ Iced Yu

Menu:

1️⃣ Sasebo Fish Burger ($45)

3️⃣ Furikake Fries($30)

4️⃣ Iced Yuzu Soda ($20)

食漢堡包、薯條配汽水,基本上已經成為一條恆等式✖️➗➕➖ 呢杯柚子梳打嘅base飲得出係雪碧,但無因為加咗柚子醬而太甜,好值得一戰🍊🥤
2022-04-19