聽說虹橋新開張左間燒味店,我當然要去試下啦,去到店外,見佢係咁介紹優惠飯盒,張單張個賣相又唔錯,咁就外賣左個叉燒油雞飯試下。回到家中,真係「嘩」左一聲,真係同下面張相一樣,d餸好似打哂風咁,完全無賣相。咁我睇下d餸既份量真係少左一點,薄到北寄貝而不同位置的4塊叉燒,瘦不突止仲要好鞋,加埋4塊明顯係頭頭尾尾既油雞,骨多個肉,簡直騙人騙錢,相信都係將所有賣唔出既倒哂落個飯盒度,真係好過份囉。另外飯量都係足夠既,不過$22咁既質素就真係差到陣,我去其他個燒味飯都係$30,希望你地之後也能注重食物質素。如果係因為優惠價而將價就貨既話,我諗$35雙併飯不但性價比高,相信大家都唔會為左十蚊八蚊而選擇一個「咁樣既飯」!