2021-02-05
-雲魅🍽-未試過用熱鍋去食米線感覺幾新鮮🤣Lunch Set $88有牛同豬揀因為D配料係自己落所以2個人可以share食😉跟餐有小食同飲品🥤-1️⃣雲魅特色湯配肥牛同七彩麵特色湯有少少似酸菜湯但又冇酸菜魚咁酸同有D胡椒味咁都幾開胃😂七彩麵賣相當然吸引軟硬度都ok😉配料用一個盤擺得靚靚咁當然係會加分既😌跟住個食法將配料同麵放入一個勁滾既熱鍋度😍配料有魚片/炸醬/響鈴/粟米/酸菜/鵪鶉蛋/午餐肉/酥肉/葱花/蕃茄仔🍱配料雖然每樣份量好少但其實款式夠多係ok既👍係個酥肉比較失敗因為本身炸左所以浸落湯會爛哂😂-2️⃣雲魅蕃茄湯配豬腩片同米線蕃茄湯配米線其實就一定好食既不過個湯底可以再濃味d😉估唔到個熱鍋就算冇火都淥得熟D腩片🤣-跟餐小食: 傣族手撕鬼雞/雲魅辣雞尖手撕雞係幾好食😂望落雖然冇紅油個D但其實食落係小小辣😋辣雞尖就正常原來係凍既D醬變左啫喱咁口感有D怪但個味係ok🤣-跟餐飲品: 青檸薑蜜/蘋果蜜蘋果蜜有D蘋果粒有D咬口幾好飲清清甜甜🧃青檸薑蜜都ok鐘意薑味朋友可以試😉-🌟評分:🏅🏅🏅🏅
雲魅🍽
1️⃣雲魅特色湯配肥牛同七彩麵