2003-06-13
兩個人去食lunch,叫o左:1. 香醬白肉,$42:其實冇乜白肉,因為底下鋪o左好多米線。白肉味道算okay啦,不過乾身o左D。隻醬有D似麻醬,用o黎點白肉怪o左少少;不過用o黎撈米線就幾好味,好似食緊涼麵咁,幾得意。2. 麗江燴雜菌,$68:價錢好似貴一D,不過呢D雲南菇茵唔係好多地方有得食,都值得試下o既。不過小妹喜歡大理家常茵多D,材料一樣,但味道帶辣,食落香口好多。3. 阿詩瑪排骨米線,$28:之前食過呢度o既過橋米線,覺得麻麻地,又貴;依家只叫其他米線。D排骨都唔差,夠熱又幾鬆o丫!4. 兩食蒸餃小籠包,$20:即係兩隻蒸餃加兩隻小籠包;小籠包厚皮o左D,不過都算好味。服務方面,今次座o左入去最裏面o既檯,好似冇乜人理咁;座出面o既話D service會好好多~~~