2015-10-21 363 瀏覽
松坂庫前排推出左"Yoobi Icecream",一共有7款口味嘅雪糕,有「甜、酸、苦、辣、咸」,店員話"Yoobi曜日"係指星期嘅意思。我地聽完以為一日得一款,但其實係每日都會有齊  由於3人行,當然一人一杯開心share喇今次苦嘅代表係黑朱古力,店員話高達98% 黑朱古力好香濃,就算加埋雪糕埋一齊食,苦澀味都好濃郁。呢款雪糕有配搭一個裝左芒果醬嘅針筒,芒果醬鮮甜,兩者夾埋可以中和一下黑朱古力嘅苦澀,所以怕苦嘅朋友都可以試下。而呢杯就係酸嘅代表,雪糕鋪滿黑豆穀物粉,味道唔錯,帶有好香嘅豆味同麥味,我自己就幾中意 至於針筒內就裝左柿子醋,味道比較酸,好似小籠包醋,所以唔係人人都會接受到,不過味道又幾新奇。但係我都係落左少少,就無落過!最靚係呢個喇!少女系粉紅色 粉紅色係櫻花粉,不過味道比較淡,味道有少少似綿花糖味!我地好好彩啊!戈一日好早去,所以有一個"櫻花水信玄餅"送,店員話係限定,每日只有20粒,送哂就會改為Macaron。櫻花波波晶瑩剔透,口感有啲似啫喱,可以清楚見到入面有朵櫻花。不過櫻花係鹹鹹地 所以店舖都有加少少蜜糖落去中和反。松坂庫嘅雪糕最好係挺身唔易溶,相機
 由於3人行,當然一人一杯開心share喇

今次苦嘅代表係黑朱古力,店員話高達98%
黑朱古力/芒果淋醬
黑豆穀物粉/柿子醋
最靚係呢個喇!少女系粉紅色
所以店舖都有加少少蜜糖落去中和反。
戀之櫻花
松坂庫嘅雪糕最好係挺身唔易溶,相機食先都絕對無問題
而且全部雪糕都係3.6北海道牛乳味,香濃得黎又滑。不過店舖主力為賣零食,所以只有2..3張企枱,如果食嘅時候係店舖內,就會比較迫喇!
黑豆穀物粉/柿子醋
戀之櫻花