2015-07-01 433 瀏覽
爭鮮開到周圍都係,我諗大家都吾會陌生,但我一直都冇點幫襯過,聽講它魚生飯不錯,今日決定買嚟試下!魚生飯嘅種類都有好多,有三文魚丼飯,鴛鴦丼飯等,另外吾食魚生嘅朋友,都可以選日式鰻魚飯,鯖魚丼飯,照燒龍利魚丼飯,價錢平,大概都只係三十至四十蚊度。我選了駌鴦丼飯,其實係指三文魚同吞拿魚,一開發現原來魚生只係好薄放面,三文魚味道正常,但太薄同可以原本食材一般,所以不覺得鮮味,但吞拿魚就的確難食,碎濕濕咁,又多根,冇鮮味,根本不是食緊吞拿魚,係吾新鮮嘅原因吧。魚生飯,魚生吾新鮮都算,連飯都可以咁難食!d飯勁硬,硬到好似未煮熟就急急去雪凍咁,食一啖就吾想食,最後成碟掉左!!!都吾記得邊度聽嚟話爭鮮魚生飯好食,今日一試真係難忘!!永冇第二次!(忘記了影相,但都吾會再買嚟影返了)
魚生飯

(忘記了影相,但都吾會再買嚟影返了)
2015-06-24
10 分鐘 (外賣自取)