喺香港米線關注組知道有呢間米線,好多人讚好,最近搬咗過嚟荃灣,終於都搵到機會嚟試吓~(幸好唔駛排隊等位)朋友叫咗個酸辣腩肉腐竹米線,我諗唔到食咩之下聽到另一個客好熟練咁叫「酸辣腩肉豬腸米線」~決定照跟!我食咗第一啖之後個腦有好多想法⋯就係⋯⋯點解咁難食嘅?點解咁多人排隊?米線個質感係我從來未食過咁難食嘅質感⋯我朋友嗰碗佢形容為好似喺垃圾桶撈翻上嚟俾人食咁樣⋯⋯酸菜食唔到酸菜味 酸辣但係又唔辣(朋友唔係好食得辣但佢都講~點解唔辣嘅?)佢準備嚟解辣嘅支裝茶成支無飲過~成碗麵就喺「好似辣油其實唔辣嘅厚厚一層油」裏面夾啲米線上嚟食咁樣⋯⋯真係無下次,食食下又要起身俾人出嚟(都唔緊要)坐低繼續食一陣又要起身俾佢執枱⋯⋯兜匙羹無蓋就咁放喺枱中間,湯汁、傾偈啲口水都隨時污染到啲餐具⋯對於咁多人讚好 又話必食 到底有幾多人真係食過覺得真係好食?米線好難煮得難食,但咁難佢都做到,係叻嘅⋯⋯
我食咗第一啖之後個腦有好多想法⋯就係⋯⋯

2023-09-16