2007-11-05
朋友生日, 結果去elements一日遊食lunch的時候, 見大多食肆都ok貴. 唯有夏麵館比較合理, 雖然之前睇過食評都知似乎唔太好, 但好似中價的選擇只有呢間. 見門口都要等位, 所以就決定試下入到去坐低, 見到左右隔離都好大碗麵, 應該係ok ge, 無想像中咁差掛? 決定左叫一個豬腰蝦仁麵, 一個鍋貼同一杯豆漿. 然後叫waiter黎落單, 叫左佢, 佢望一望我地, 無反應, 叫多次, 都係無反應, 但佢係望到我地架wo?? 只不過佢望完我地又繼續執隔離檯, 下?? 請問呢d係咩服務態度? 到最後佢執完哂之後, 終於黑住面咁幫我地落單..好似我地阻住佢執檯咁@_@然後碗麵黎喇. 一望之下, 我同我朋友都話, 唔怪得呢度咁多個"喊"啦...見佢碗麵同d餸分開上, 分開上唔緊要, 但碟豬脹蝦仁係凍ge! 凍都唔緊要, 再望d蝦仁, 嘩...乜原來得蝦米咁細隻ge?? 細隻都唔係main point, 再望真d, 果d完全稱唔上係蝦仁, 極其量只可以話係蝦碎! 一間裝修咁靚ge食肆, 竟然出d蝦碎比客人食!?然後到$24, 總共3隻的鍋貼. 鍋貼不過不失, 只係我覺得$8一隻的鍋貼
然後到$24, 總共3隻的鍋貼. 鍋貼不過不失, 只係我覺得$8一隻的鍋貼應該更好食. 而豆漿亦都ok, 唔太甜, 有豆味.
到最後準備走的時候, 發生左小插曲. 隔離一位waitress執檯的時候唔小心整跌杯水, 都唔緊要, 執返咪得囉, 可惜另一位waiter卻破口大罵"你同我企係度!!"而那位waitress就黑面咁行左去....當時我地隔離幾檯都望住佢地兩位侍應....只係比到一個反應..全部都呆哂...
唯一好ge係, 黎埋單果位小姐好好笑容同好有禮貌咁講多謝.