去左呢間都有一段時間,原因係近我公司,呢間餐廳一定要中午去到,否則會好多人迫、有D餸會俾人搶哂,D 餸比起其他食店係好似健康少少,但始終係多油,連西蘭花、耶菜花都加左糖,跟本無必要,夾左唔係好多餸,就已經成 83 蚊,跟本唔值呢個價,貴到飛起,D 湯日日都係一樣,又唔出新款。上次見到有客人食完飯,佢將D餐具連個底盤放入你地個洗碗兜度,之後有個洗碗工就即刻大力抽起個底盤,再將個底盤掟落下面個兜度,我先知原來餐具同個底盤係要分開放,但你地又無指示,但態度都唔洗咁樣,請你地改善下。本身附近都有其他素菜餐廳,但未去過,價格好似更貴。上環呢區D餐廳都係又多味精、又貴又唔健康,之後都係決定帶飯算。

2019-02-22