2017-05-22 1869 瀏覽
今日在九龍收工,等埋老公收工後打算食埋飯,行一陣就返去接阿仔。今晚突然好想鋸扒,所以就由深水埗慢慢行過太子,黎到呢間食! 其實之前已經幫襯過,食物質素係好好,所以今晚又黎過!由於店內面積較小, 所以唔算話坐得好舒服, 大概只有四張細方枱吧. 不過因為我地早入去, 所以我地係第一枱的客人. 今晚叫左兩個set! 有跟餐、沙律、主菜、餐飲.先黎兩個蜆肉周打湯! 每次飲都覺得好好味! 因為味道好濃郁, 內面仲要有好多材料, 有細細粒好淋既薯仔, 魚肉, 蜆肉, 入面再加入黑糊椒!! 真係好想再添飲! 因為份量太少了!!過一陣, 再上沙律, 份量都OK, 佢加入自家製既蜜糖介末醬入沙律入面, 味道酸甜好醒胃, 仲有一粒粒既應該是蟹籽吧!!第一道主菜 : 炭燒安格斯牛肩峰扒配焗薯蓉主菜上枱後, 職員示意我地摷爛個薯蓉會更加好食! 又叫我地唔好掛住影相, D牛凍左唔好食, 要襯熱食~~雖然態度一般, 不過老實講, 佢都係想客人在最佳的時候食最好味既食物! 所以我地都no hard feeling!!舊扒本身都唔係細舊, 但煮得都好淋身, 配埋醬汁食, 好juicy 軟熟! 而薯蓉其實係成個薯仔攞去

今晚叫左兩個set! 有跟餐、沙律、主菜、餐飲.

第一道主菜 : 炭燒安格斯牛肩峰扒配焗薯蓉

而薯蓉其實係成個薯仔攞去焗, 都好好味!!!

第二道主菜: 牛肉漢堡配沙律

賣相好靚仔!

塊牛肉漢堡應該至少有2吋厚, 包身係麥包, 焗完之後拎黎夾食材, 食既時候包身仲脆卜卜, 好好味, 入面既芝士多到不得了, 一路食, 一路漏晒出黎,
漢堡唔會過乾, 食要好juicy 添!!!
2017-05-17