2021-09-07
☕️·Sofi Coffee·九龍城·人越大就越怕人多嘅地方,假日如果想去cafe食下野往往都擔心會大排長龍。早排巧合經過Sofi Coffee,意外搵到呢個人流唔算多,又有空間感嘅地方。呢間Cafe採光偏暗,裝修俾我一絲禪意嘅感覺~佢嘅座位安排幾特別,有啲似日式茶座,同朋友傾計同時,同其他客人都能夠保持到一定距離~(無論傾咩都唔怕俾人聽到啦🤓)Iced Black $40Tofu Cheese Cake $35 見到店鋪都有提供主食,但我同朋友主要都係想搵個地方傾下計,所以只叫左咖啡同輕食。Iced Black就普普通通啦~(´・_・`)而個豆腐cheese cake都算特別,因為唔多係cafe見到有咁嘅選擇。本身我都幾中諗豆腐,所以已經幾加分😺同行朋友就話覺得味道偏淡,我就覺得加上芝麻醬令到口感豐富左好多,同時亦令到cheese cake唔會太膩。今次冇食到主食,所以唔肯定食物overall嘅水準~但我覺得環境真係好加分,係我有機會會想再去hea足90分鐘嘅cafe(/▽\)推薦指數❤️🔥❤️🔥❤️🔥/5
☕️
·Sofi Coffee·九龍城·