2022-06-23 392 瀏覽
今次朋友帶我嚟呢間泰式餐廳食lunch,兩個人排咗一陣隊,齊人先入得。以為門口細細,點不知室內面積都好大,好多張枱,所以咁大都要排隊,就知佢都幾受歡迎。朋友叫泰北咖哩雞全面,加泰式奶茶。我就叫泰式虎蝦炒金邊粉,加泰式青檸紅茶。雞全面嘅雞肉係雞髀,非常滿意啦! 咖哩汁湯底辣辣地,唔會太辣,對我呢d只適合食微辣嘅人黎講就少少辣喇,鍾意食辣嘅人就會啱啱好。炒金邊粉我都好滿意,有好幾隻大蝦,金邊粉炒得爽身之餘,味道又唔會太酸,中上水準。難得呢間餐廳唔孤寒,我個碗粉旁邊畀足半個青檸,fresh又多汁,唔同一啲餐廳畀四分一個,到喉唔到肺。之後嚟嘅泰式飲品充滿泰國茶味,一飲就飲得出。唔止杯奶茶,就算檸水都一樣出色。成個lunch都令人滿意,我畀80分!

成個lunch都令人滿意,我畀80分!