2019-07-29 278 瀏覽
經觀塘打工友介紹,幫朋友去咗位於觀塘嘅Moreish & Malt。一般位於觀塘嘅西餐廳都係工廠入面,但Moreish & Malt係地舖,面積超大,座位之間非常寬闊。可能朋友剛好錯過Happy Hour時間,所以直接食晚餐。首先叫咗個小食-自家製意大利餃子,外皮炸到非常香脆,醬汁帶點酸酸甜甜。主菜係燒乳豬仔,份量唔多,但味道頂呱呱👍🏻,係真正嘅皮脆肉嫩。焦糖蘋果醬唔會搶走肉味,同時有助減低油膩感。另一主菜係煙燻意大利風乾肉卡邦尼意粉,應該係我食過咁多卡邦尼意粉之中蛋香味最香濃既一次。另外餐廳用風乾肉取代一般嘅煙肉,感覺更加傾向傳統做法,令人佩服。最後以甜品作結。心太軟擺盤非常漂亮,雪糕質感出色,朱古力流心香濃幼滑,兩者一齊食令人滿足。Moreish & Malt我一定再來,等我!

Moreish & Malt我一定再來,等我!
2019-06-26