2024-04-29 740 瀏覽
今次跟薯哥去左呢間超有設計感既咖啡店, 呢度既樓底夠高, 一邊係有落地大玻璃既tatami同bar枱位, 咋一邊就有一大副擺滿左既書架牆, 好天既時候仲可以係室外既座位坐下都唔錯😎 呢度有兩款日式麵食, 同埋糕點時光既甜品, 飲品會有茶同咖啡既選擇🤩 珍喬麥麵定食🍜($98)用雪片梨香鳳凰單欉茶作為調配蕎麥麵汁濃淡度既基底, 再加入新鮮山葵同青檸, 令到鰹魚昆布蕎麥醬油更加有風味, 再配上沖繩含有豐富既褐藻糖膠, 礦物質以, 膳食纖維既水雲, 溏心蛋, 成個配搭好清爽, 呢啲天氣食一流🥰莫生氣🌱($62)金銀花, 貢菊花, 甘草粒, 薄荷葉, 桑葉調製既呢款茶飲會飲到令人覺得好舒服既薄荷味, 有清熱解毒, 平肝明目既功效😌花睡去🌼 ($62)花旗參, 茉莉花, 桂圓, 玫瑰花既呢款花茶會飲到淡淡既花旗參味, 有清熱生津, 補心安神係一款幫助睡眠既茶飲☺️沖繩磅蛋糕🍰($40)用左最地道既做法, 蛋糕會比平時既甜, 口感夠濕潤鬆軟, 中間仲會食到啲糖粒, 細細件同朋友分享配茶黎食都唔錯😊呢度真係好好坐, 無論同朋友定自己一個黎都適合, 遲啲一樓仲會有展覽同Pop-up store 添嫁🤗

珍喬麥麵定食🍜($98)

莫生氣🌱($62)

花睡去🌼 ($62)

沖繩磅蛋糕🍰($40)

2024-04-28