2018-12-25
香嫩雞扒包套餐 ($45) + 配料 (三款$18) + 凍飲 ($2)評分:8/10.系港島東區好難得搵到平民港式漢堡 🤗 成日都羨慕住九龍嘅黃埔有時新漢堡,尖沙咀又有嘉寶小食,港島區成日都只有貴價漢堡食 👉👈 竟然俾我系筲箕灣發現咗呢間價錢實惠嘅食店 🙆,呢間鋪他佢哋堂食外賣都早,除咗漢堡仲有蛋包飯同埋焗飯等等但都係漢堡最吸引 😍 首先要自己揀咗肉類先(雞扒/牛肉/魚柳) 之後可以揀醬汁,最百搭嘅一定係蜜糖芥末 😙,但如果想要香口啲/微辣的話都可以揀另外兩款💁,跟住仲可以再揀漢堡入面嘅配料,都有好多材料可以揀:生菜番茄/芝士/煙肉/蘑菇/煎蛋全部都係每份$6 😋 塊雞扒其實都幾大塊 😌 幾驚喜,雖然外面煎得過龍咗少少,但入面嘅雞肉依然保持到嫩滑同厚實 😛 配餐的話就有埋嘢飲同埋沙律或者薯 🤓,咁樣一個餐樣樣有齊都只係六十拎蚊性價比絕對值得一嚟開呢頭嘅話可以試下去食個下午茶應該唔會失望
評分:8/10.