2007-03-15 26 瀏覽
自問脾氣算好, 但今次都忍唔住要發洩呀!昨晚就係去了新分店(屯門時代廣場). 我都係最近先知開咗喺度.見裡面都幾多人咪入去.3人叫了一個豬扒雞亦, 一碟菜, 一個濕炒檬,一碟咖哩牛腩飯.現最主要講碟咖哩牛腩飯(我男友的). 因是先到的一味, 仲未有得比較. 眼見飯又少, 兜中牛腩眼見得兩舊, 我地咪夾吓佢望望, 點知連薯仔都冇舊. 我呀媽係咁叫我地同d侍應講, 我地都算數.(因在舊分店食過不是這樣的)亞媽終於忍不住求其拉了個侍應(應該係該店侍應中的亞head) : (點解個牛腩飯咁少嘅? 得嗰兩舊牛腩.) 你0地估吓佢點回應! (侍應: 唔係呀, 有三舊.)我都忍唔住喇: (你地d牛腩飯有三舊牛腩既.) 佢仲應我話係添. 你地話激唔激氣喇! 侍應咁就走咗去喇.我即刻叫男友搵吓兜牛腩有冇第四舊喺度, 點知真係冇. 如果有第四舊我真係會還番俾佢呀.邊有d咁既人, 咁既餐廳架. 真係倒緊自己米. 我地本身幾鍾意去呢間食架, 幫襯咗十幾年. 今次真係令我好失望. 做侍應點會咁答客人架, 真要俾一句(離晒普!).
自問脾氣算好, 但今次都忍唔住要發洩呀!
你0地估吓佢點回應! (侍應: 唔係呀, 有三舊.)