2020-02-28
鍾意食雞/雞翼嘅人一定會愛上呢間餐廳 成大半個餐牌都係關於雞翼 有濕身 乾身 特製雞翼 加加埋埋都有超過15款 除咗雞翼 配菜 小食 wraps等嘅選擇都唔少⠀⠀四個人喺嗰晚食咗👇🏻▫️自家製鹹蛋黃雞翼 (HKD88)▫️日本蜂蜜芥辣雞翼 (HKD69)▫️黑椒檸檬雞翼 (HKD69)▫️蒙古燒烤味雞翼 (HKD69)⠀⠀咁多款雞翼裡面最好味嘅係日本蜂蜜芥辣 老人家要encore 可能我哋對自製鹹蛋黃味期望過高啦 以為係好似食鹹蛋黃薯片咁有勁重嘅鹹蛋黃味道 但係呢度嘅鹹蛋黃味雞翼就比較淡囉 ⠀⠀一客六隻嘅雞翼上菜時每款只得五隻🤔 後來廚房應該發現比漏咗 之後每款補返一隻俾我哋😂⠀⠀▫️越式手撕雞翼蒸包 (HKD98)蒸包嘅皮係黑色嘅 唔通用咗墨魚汁去整? 啖啖肉手撕雞配越式魚露 味道酸酸地都幾好味😋⠀⠀▫️墨西哥辣椒牛油果卷 (HKD138)墨西哥辣椒確實發揮到佢嘅味道😂 老人家嫌佢味道辣咗啲 條卷又厚又大 一啖真係咬啱晒⠀⠀▫️菠菜甘藍沙律配柚子醬 (HKD65) 食咁多炸嘢同埋肉真係要叫返個沙律食先得😝⠀⠀見到餐牌上有一項 “All You Can Eat” (HKD350) 全部雞翼/小食+某
四個人喺嗰晚食咗👇🏻
▫️自家製鹹蛋黃雞翼 (HKD88)
▫️日本蜂蜜芥辣雞翼 (HKD69)
▫️黑椒檸檬雞翼 (HKD69)
▫️蒙古燒烤味雞翼 (HKD69)
⠀⠀
▫️越式手撕雞翼蒸包 (HKD98)
⠀⠀
▫️墨西哥辣椒牛油果卷 (HKD138)
⠀⠀
見到餐牌上有一項 “All You Can Eat” (HKD350) 全部雞翼/小食+某啲配菜喺兩個鐘頭內任食 唔知有冇人已經挑戰咗呢個以雞為主嘅”All You Can Eat”呢?