2019-08-07 15 瀏覽
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 instagram: foodkiller_dk雞白湯係一比較新穎嘅湯底 一個好食嘅雞白湯要又creamy 又甜 而且個顏色要係奶白色 好似牛奶咁😂 而且我不嬲覺得拉麵最重要係湯底 所以如果你食一間拉麵佢個湯底唔好食 你基本上已經可以知道間餐廳好極有限😂-嗰日我叫咗拉麵同沾麵兩款😌一上到嚟已經發現兩個湯有所不同 沾麵嗰個湯比較濃👍 已經係一個加分位👍一嚟到當然係飲一飲個湯 幾甜幾滑👍 係一個幾高質嘅湯底 面嘅軟硬度啱啱好 冇過淋或過硬😌 最令我驚喜反而係舊肉 本身一知道係雞胸都有少少反感 因為雞胸通常都又鞋又乾🧐 而且好似同拉麵🍜 唔太㚒 😂。不過一食落口就發現我錯咗 😂雞胸幾嫩 同滑👍 當然你唔可以將佢同雞髀比較 但係以雞胸來講已經好好👍 其他配料中中等等 但係煮個湯底同肉夠好食就已經值得食🥰🥰🥰 大家行過可以試吓
大家行過可以試吓