黎陸陸雞除咗可以食雞煲之外仲可以一嘗打邊爐嘅滋味, 的確係一舉兩得! 滿足晒香港人鍾意食得多款式既慾望😆😆😆幸好今日早到, 唔使排隊就已經可以安排入座入座後不時都有客人入嚟, 冇幾耐都已經坐得滿滿Menu 都幾多野簡, 而且好多都會有雙併或者半份2個人都唔怕叫一兩款就飽叫咗半隻雞嘅雞煲, 份量都唔少, 內裏除咗有雞之外仲有好多青蔥同紅洋蔥, 如果兩個人食雞煲+打邊爐, 例牌嘅雞煲份量已經好足夠😊雞件都幾大件, 而且因為有職員幫我地將雞煲整熟, 火候搞得啱啱好令到雞件唔會太老, 而且好香呀花椒八角味👍🏻👍🏻👍🏻因為配料上只有芹菜同青蔥, 所以我哋另外叫咗一份芫荽, 芫荽用係打邊爐, 食落有別於其他菜既味道, 芫荽都幾新鮮同埋唔會太老, 食落冇渣, 好味道呢度既陸陸手打墨丸真係好香墨魚味! 貴妃蚌同珊瑚蚌當中個人覺得最好食嘅係貴妃蚌因為貴妃蚌煮熟之後唔會太過硬, 帶點鮮味而且keep到爽脆嘅口感, 令人一試難忘! 比起貴妃蚌, 珊瑚蚌嘅口感無前者咁好, 而且識落唔算太有鮮甜嘅味道, 味道都OK日式玉子燒, 第一次打邊爐會食玉子燒, 因為玉子燒口感比雞蛋硬身, 就算經過一段時間都唔會散開,

幸好今日早到, 唔使排隊就已經可以安排入座
入座後不時都有客人入嚟, 冇幾耐都已經坐得滿滿
Menu 都幾多野簡, 而且好多都會有雙併或者半份
2個人都唔怕叫一兩款就飽

呢度既陸陸手打墨丸真係好香墨魚味!
貴妃蚌同珊瑚蚌當中個人覺得最好食嘅係貴妃蚌
日式玉子燒, 第一次打邊爐會食玉子燒, 因為玉子燒口感比雞蛋硬身, 就算經過一段時間都唔會散開, 且食落味道帶甜, 都幾夾架! 😊👏🏻👏🏻👏🏻
打邊爐邊度少得肥牛呢個主角, 呢度嘅肥牛色澤均勻, 真係相當吸引❤️
雖然叫咗例牌但份量都唔少架! 肥牛肥瘦均勻, 口感比較軟熟, 唔錯😀
2016-12-12