2019-06-17 2235 瀏覽
雞煲一向係我最中意食物之一,今次同班姊妹就去左食個雞煲煲鍋任食,係高質素既雞煲😍呢到既裝修幾有特式,好有80年代既味道😂一黎到二說不說當然點左個雞煲先,未齊人都可以叫住食先,因為雞煲係無限添食😋係等待期間可以食住小食同飲野先,都係任食任飲架雞煲一黎個陣,服務員就叮囑話先煮4分鐘,之後好準時黎到打開個蓋炒一陣再煮2分鐘,炒個陣雞煲既味好香😋最後仲會加入油炸鬼一齊煮,原來油炸鬼係用黎吸油,怪不得唔會食到成口油👍🏻而且食落雞肉好嫩滑又惹味,呢個係干鍋形式所以更入味😋我們最後食左2隻雞😋😋食完雞煲後就到另一個重點--火鍋,揀左南瓜花甲海鮮鍋,好特別既係個南瓜蓉係整Minions樣😍加入湯後就睇住佢慢慢融化😂不過要注意要不時就攪拌一下否則較易濃底而個火鍋好足料,有蟹, 蝦, 花甲, 粟米,打邊爐前先飲一口,十分鮮甜😋隨火鍋會附送---海鮮拼盤,入邊有花甲, 蠔, 蟶子, 蝦,鮑魚同脆鯇魚片,全部都好新鮮,食蝦好鮮甜同爽口😋而且唔會有沙本地手切牛頸脊,食落牛肉味濃郁且爽口,油花鮮明適中,所以食緊個陣油香四溢😋仲有一份小籠包手打丸同新鮮蔬菜,全部都好新鮮,而家小籠包打邊爐都幾特別,會好爆汁,仲吸埋湯

呢到既裝修幾有特式,好有80年代既味道😂

仲有一份小籠包手打丸同新鮮蔬菜,全部都好新鮮,而家小籠包打邊爐都幾特別,會好爆汁,仲吸埋湯既精神😋👍🏻

唔夠飽仲可以任點火鍋配料,款式唔多但最緊要新鮮,我地叫左少少配料就已經好飽了🤣

係等待打邊爐中會有冰鎮奄仔蟹,好大隻同新鮮,蟹肉結實同鮮甜,仲要好多蟹膏,蟹痴一定好滿足😋

最後仲有個甜品--牛乳布甸,食落好香牛奶味,而且好滑身,好有heart既甜品👍🏻

總括黎講:
一個價錢300幾蚊食到咁多正野,絕對抵食,CP值高👍🏻