2018-01-07 86 瀏覽
嘆雞煲,一定係揀倫哥!淨係睇佢張instruction已經感覺到嗰份堅持。 雞煲上之前先黎幾個頭盤開一開胃,分別有刺身、冬菇鮑魚。刺身有幾款,穩陣,不過不失。冬菇鮑魚有啲驚喜,味道唔錯。 好喇!唔講其他野,開始介紹下個雞煲咩料先。 雞,全部都係雞...... 中肯啲黎講,份量都幾多,以四個人食黎計,啲雞食極都仲有。味道揀左微辣,少少麻辣底,惹味之餘又唔會辣到跳舞。 值得一提既係,雖然有提供教學指示,教你去點食呢個雞煲,不過,其實倫哥既伙記都會服侍啲食客,幫你手整好個雞煲先俾你去食既,講服務質素,呢一方面真係要加分俾佢地。 食開雞煲既人仕都知道,雞煲完左就會變打邊爐,呢到個玩法係..........一樣既!不過,唔好失望,之後個湯底會令你尖叫,因為個湯底係龍蝦底,再加蟹,味道濃郁到不得了。 不過未夠!呢個不折不扣係一個海鮮窩,大蜆、蟶子、蝦、魚片又點少得?啲海鮮又鮮甜又肉厚,好難想像用呢個價錢可以有咁豐富既海鮮。 又值得一提既係牛肉,倫哥好細心咁安排以冰鎮奉上牛肉,保持牛肉既鮮味,只要輕輕拖一拖,入口肉質爽滑,又有香濃既牛肉加海鮮味,呢個感受真係不同凡響!

雞煲上之前先黎幾個頭盤開一開胃,分別有刺身、冬菇鮑魚。

刺身有幾款,穩陣,不過不失。

啲海鮮又鮮甜又肉厚,好難想像用呢個價錢可以有咁豐富既海鮮。

2017-12-08