2021-03-27 1509 瀏覽
第一次入大圍美林邨, 朋友特意介紹我過嚟呢度嘅熟食亭, 話呢度有間小廚內有乾坤, 晚上有超親民價嘅雞煲串燒火鍋食~ 吓, 呢個配搭聽落真係冇得輸喎, 即管試下平日六點鐘入座已經有幾檯客喺度開始食緊嘢啦, 第一樣要讚既係店員好有禮貌, 無論係介紹入座嗰位, 或是係落單上菜嗰位, 都超級友善我哋選擇咗 HK$198 雞煲串燒 • 火鍋放題~ 首先會上雞煲 (係一次性嘅, half chicken/2 person), 本無抱太大期望, 有驚喜, 啲雞又滑喎‼️麻辣醬料都幾惹味, 唔會太辣, 配上好多芫茜, 蒜頭, 洋蔥, 質素唔錯期間任何時間都可以落單叫串燒嘅我哋個套餐每人就包咗四吋-> 可以喺個list度揀, 我哋揀咗羊架, 燒蠔, 燒扇貝, 同埋麻辣雞翼~ 串燒又係有驚喜喎‼️熱辣辣上枱, 全部都燒得幾入味, 又唔會過火食完雞煲之後就會直情換走咗個煲, 上火鍋湯底, 我哋揀咗花膠雞煲~ 有幾嚿大大嘅花膠魚肚, 補充骨膠原啊😆 至於任食火鍋配料都係喺張list度填嘅, 選擇唔算係話特別多, 但以放題嚟講質素算係幾好蔬菜就冇喺個list裏面, 每一台入座嗰陣就已經有一盤蔬菜提供🥗價錢已

期間任何時間都可以落單叫串燒嘅
價錢已經包埋醬料 (喺出面有得自己調味, 個椒辣椒醬好正🌶️)~ 罐裝啤酒及汽水同埋紙包飲品任飲~
食足兩小時, 走嘅時候見到出面有人等緊位‼️如果我係住附近嘅話真係可能一星期都會過嚟食一次😆 真係特別要讚呢度嘅店員, 就算我哋夠時間要交枱, 佢哋都好有禮貌咁同我哋溝通‼️都聽見佢哋同其他顧客有傾有講, 服務質素好真係令人哋會回訪嘅其中一個大原因
2021-03-23