2015-12-15
今日本來諗住同朋友一齊出黎旺角行下,點知行下行到8點幾,我地見到左食飯時間就決定食埋野先走。今日天氣凍凍地最岩就緊係食個雞煲暖下個人喇,跟住我見到呢間野裝修都好靚喎,所以就入左去開飯喇。好在去到果度嘅時間岩岩有人賣單,唔洗點等位就已經有位坐低食。餐廳裡面真係充滿晒果種雞煲嘅氣味,如果你係雞煲嘅粉絲,你一定會鐘意呢度。。。陸陸雞煲首先緊係要食個煲先得喇,呢度嘅雞煲香噴噴,職員會好熱心咁幫客人整理雞煲,協助客人係最好的情况下享用雞煲。味道方面,雞肉好入味,唔會好淡味,味道好足,而且雞肉保持左個嫩滑嘅口感,做得都算唔錯。陸陸手切肥牛(大)肥牛煮左之後,唔會縮水太多,又唔會太肥,質量真係都唔錯,我最覺得重要係入口順滑,唔會好似平時打邊爐食到嘅果種肥牛咁粗糙咁肥膩。百花+咸牛芝士釀油條油炸鬼分別釀入咸牛肉或者花枝,油炸鬼脆卜卜唔算太油膩,唔會太咸,不過係雞煲裡面煮一下之後再食,又有第二感覺,個人比較喜歡咸牛肉呢款,因為同油炸鬼嘅味道更夾,咸牛肉令油炸鬼食落更惹味。珍寶帶子餐廳呢度用嘅帶子好肥美,冰面唔會太多,感覺好鬼水盈豐潤,成個擺入口真係令人覺得好滿足架野生竹笙王,竹笙係煮嘅過程,吸收晒雞煲裡
最近真係比較小係食雞煲,估唔到呢間野比較想像中要好唔小,作為雞煲店佢嘅服務又好,野食又好,都俾人一種滿意感覺,下次有時間再約人黎先得。。。