2017-03-20 1160 瀏覽
辣友史堤芬伍強力推介,難得路過附近就走過來一試。左邊係阿龍、右邊又係亞龍,到底邊間先係啊?點指兵兵,是但男左女右,衝入左邊阿龍坐低。坐無虛席,好采剛好有個單丁位唔洗等。初到貴境梗係要細閱 menu,Breast beef?牛胸?牛腩英文唔係 belly beef 咩?過左良久,基本完全無人理,貌似侍應既伯伯騰來騰去唔知做緊咩囉,叫左阿伯兩次都唔同我落單,真唔記得定假唔記得呀?好采突然有個肥姐姐出場幫我落單乍,陰功。咖哩幾分鐘送到,再叫伯伯兩次都唔比個白飯我,想點呀!等到咖哩都凍埋,最後肥姐姐主動走過來換過熱咖哩同攞埋白飯比我,麻煩晒。期間仲不時見肥姐姐喝罵伯伯工作,到底個伯伯係何方神聖呀?咖哩牛腩飯中辣,外觀使我摸不著頭腦,顏色暗淡,一堆不知道是什麼蓉來的,細心檢查後,原來全部都係洋蔥蓉,感覺怪怪的。香氣欠奉,香料味微弱又陰沉,咖哩味淡淡的,質地好水汪汪。咖哩未達中辣,係超微辣乍喎,非常失望。幸好牛腩炆得鬆軟,腍腍的沒有渣,但味道實在單調不堪。一試可以,再試不得了!食後請向辣友史堤芬伍再查詢,原來右邊亞龍先正確呢,蝕左喇。

食後請向辣友史堤芬伍再查詢,原來右邊亞龍先正確呢,蝕左喇。
咖哩牛腩飯中辣
咖哩牛腩飯中辣