2010-06-23
女友想去食咗耐,前排終於去咗,等咗50mins先入到,最老土係門口個阿姐串串貢,人地問多句就聲大大串人,number又叫到亂晒龍,不過我喺呢50mins嘅觀察,姐姐唔係對所有人係咁,每次只要有外國人出現,姐姐都唔會串串貢(因為姐姐英文唔掂,唔識用英文串串貢.....) 其實我都想唔等,不過女友真係好想試,so都等落去,八到去,$2茶錢真係唔覺得貴,因為唔應該用貴唔貴去形容,而係用值唔值,佢地嗰壺茶,同茶餐廳毫無分別,做咩收我$2..... 講番食物,其實都幾好食,酥皮焗义燒包好正,熱辣辣,好香,好鬆化,超好食 腸粉嘅皮真係好薄,薄到半透咁,不過我地叫咗豬潤腸,豬潤麻麻地,如果食其他賜可能會好食d添 馬拉糕味道好好食 桂花糕好香桂花味唔太甜,好食 糯米雞,$18超大隻,味道唔錯 牛肉球蒸得o岩o岩好,好嫩好滑 不過蝦餃就好失望,唔好食,一d味都無 本來我地想再叫多少少野,嗰陣係9點25分,佢地最後放人入來係9點半,但個阿姐竟然話焦得落單,你唔早d講....仲有,你9點半仲放得人入來,佢地食咩先,就算你之前叫佢地寫定,你都要等佢
馬拉糕味道好好食
桂花糕好香桂花味唔太甜,好食
糯米雞,$18超大隻,味道唔錯
牛肉球蒸得o岩o岩好,好嫩好滑
不過蝦餃就好失望,唔好食,一d味都無
本來我地想再叫多少少野,嗰陣係9點25分,佢地最後放人入來係9點半,但個阿姐竟然話焦得落單,你唔早d講....仲有,你9點半仲放得人入來,佢地食咩先,就算你之前叫佢地寫定,你都要等佢地真係入到先落單叫廚房做架啦,不過阿姐都好老實,因為我聽到佢同我後面位食客(佢都係想落單遭拒絕)講因為佢地要趕收工,咁佢羸晒啦,我都無野好講,不過佢地真係咁趕收工,可以喺人客落單時講落完呢轉無得再叫架喇,仲有,佢地既然唔俾人再落單,即係都唔再做生意,咁你間野10點先收檔,點解9點半就唔單只唔俾人落單,仲喺上食物俾人客時不停暗示叫人快d食,擺明趕客,真係好過份
本來點心真係幾好食,不過自小覺得點心唔可以好似食快餐咁,所以我地先會成日都聽到人地話"嘆番一盅兩件",我地唔會講話嘆個漢堡包架,所以呢道點d心幾好食都好,我都俾其他因素令我俾佢一個喊
不過好似佢地唙深水埗開咗分店,我諗我會去試下,畢竟食物方面係唔錯嘅!