第一次上AIRSIDE 6樓,原來呢度係半露天平台,店與店之間隔好遠,空間感十足,夜晚過嚟都幾有feel,隱約有種去咗日本嘅感覺添🤭而今日揀咗試呢間泰國菜,裝潢好有東南亞度假風,了解之後發現呢度原來係全港首個商場大型室內衝浪場,集衝浪與美食於一身🏄🏻‍♀️可惜當日夜晚冇人玩,如果唔係邊食泰菜、聽住音樂、飲住cocktail咁欣賞人衝浪真係超級chill🙂‍↕️▫️烤雞肉沙爹 - 五串 ($88)泰菜必點串燒🍢雞肉烤到外脆內嫩,最正係個沙嗲醬超濃郁,加埋粗粒花生好惹味!▫️燒魷魚配粉絲 ($158)本身以為佢係小食細細份,點知嚟到份量勁多,完全係主食嘅size🤣魷魚好爽口,食到燒嘅香味,粉絲配上泰式酸辣醬好開胃。▫️泰式醉鬼炒河粉 ($118)我自己好鍾意食呢一種煙煙韌韌嘅泰式河粉,但係出面唔係間間泰國餐廳都係用呢一種河粉,今次食到真係好開心🥹牛肉軟淋肉味濃,醬汁都好入味,整體亦唔算油膩,推薦!▫️泰式虎蝦炒飯 ($128)炒得好乾身,飯粒粒分明,蝦肉爽彈,份量一樣係好多🤣呢一類餐廳我通常預計食物質素都會比較一般,點知今次有驚喜,價錢唔算好貴之餘環境仲舒服寬敞,下次有機會可以嚟體驗室內衝浪同試吓呢度

▫️烤雞肉沙爹 - 五串 ($88)

▫️燒魷魚配粉絲 ($158)

▫️泰式醉鬼炒河粉 ($118)

▫️泰式虎蝦炒飯 ($128)
炒得好乾身,飯粒粒分明,蝦肉爽彈,份量一樣係好多🤣

呢一類餐廳我通常預計食物質素都會比較一般,點知今次有驚喜,價錢唔算好貴之餘環境仲舒服寬敞,下次有機會可以嚟體驗室內衝浪同試吓呢度嘅cocktail🍹