2021-08-03
今日嚟九展見客,網上見到呢間西餐廳,特意精心挑選試一試。一入嚟就俾佢雅緻裝修所吸引,英國歐陸風格,配以吊燈及油畫,桌椅都以白色為主調,簡潔配置,而且周遭環境非常寧靜,俾人好舒服嘅感覺,好適合約朋友嚟敍舊。我地兩個人就叫左3個菜,個個賣相都相當吸引!保雲酥紐西蘭羊鞍配黑松露野菌飯球(必食)🌟🌟🌟⭐⭐:我地叫左7成熟,羊鞍好軟滑,唔會過火,食落唔騷,點埋特色醬汁,正呀。配以小蕃茄,椰菜,小蘿蔔,蒜頭,露筍,當然仲有黑松露野菌飯球啦!飯球外面輕炸脆,非常香口,但裡面飯又軟綿,口感一流,再加上黑松露,十分惹味,頗有特色。所以,如果嚟幫襯,我建議試呢個。芝士波士頓龍蝦配意式茄醬意大利飯:🌟⭐⭐⭐半隻龍蝦開邊芝士焗,配以意大利飯,賣相加分。提一下,我個人好鐘意點敍配菜,紫紅小葉,加埋飯一齊食,好好味。(但我忘記問侍應,葉子叫什麼,所以唔知這種葉名稱,唔好意思)巴拿馬火腿密瓜配櫻桃柚子醋羽衣沙律:⭐⭐⭐一聽個名,就知有咩配料。柚子醋,甜甜地,好特色。結論:環境一流,三五知己靜靜地閒聊,又可以多個地點選擇啦!
我地兩個人就叫左3個菜,個個賣相都相當吸引!
保雲酥紐西蘭羊鞍配黑松露野菌飯球(必食)🌟🌟🌟⭐⭐:
芝士波士頓龍蝦配意式茄醬意大利飯:🌟⭐⭐⭐
巴拿馬火腿密瓜配櫻桃柚子醋羽衣沙律:⭐⭐⭐
一聽個名,就知有咩配料。柚子醋,甜甜地,好特色。
結論:環境一流,三五知己靜靜地閒聊,又可以多個地點選擇啦!