2019-05-07
今天早上帶狗狗散步,經過呢間係豫豐花園附近既日本🇯🇵料理店,好像好吸引咁,好有日本居酒屋🏮既風味!夜晚即刻拉埋男朋友黎食~夜晚既燈光更有風味~係門口就見到好多推薦特選,外面既餐牌都寫得好有心思!坐底就已經見到好精緻既餐具係枱面,仲有Bar桌位,可以望住師父整魚生,侍應會先放底個沙律同綠茶,好快手。蕃薯天婦羅(四件)$48蕃薯🍠份量多,外面既天婦羅粉唔會好厚,食落清甜,沾天婦羅既汁撈勻蘿蔔泥,令到天婦羅更加好味!蕃薯唔連皮,食落唔會有渣。脆骨餃子$36新奇獨特嘅口感,表皮炸得勁脆,入面包住的軟骨同肉,爽口得黎又唔會難咬餃子皮唔厚,入面肉餡味道十足,不錯芒果鴨胸沙律$44鴨胸煙熏味勁重勁香,芒果唔酸,沙律醬落得好足,撈埋的青瓜剛剛好,唔會好乾。如果材料都切得細粒的,容易的撈匀就更加好了!味醂魚干 $48我每次去日式料理餐廳都必叫既小食,食落口感似乾燒魷魚🦑,但比較易咬,魚乾有少少甜味,沾埋特製嘅沙律醬,非常好味~軟殼蟹牛油果卷$68牛油果🥑夠熟夠淋身,食落有幾成似三文魚🍣軟殼蟹先炸到脆一脆再包落壽司,但又唔會軟曬,証明係新鮮即製即壽司。蒜香牛油火炙3點盛$68〔蒜香牛油燒帶子、蒜香牛油燒赤
係門口就見到好多推薦特選,外面既餐牌都寫得好有心思!
蕃薯天婦羅(四件)$48
蕃薯唔連皮,食落唔會有渣。
脆骨餃子$36
餃子皮唔厚,入面肉餡味道十足,不錯
芒果鴨胸沙律$44
如果材料都切得細粒的,容易的撈匀就更加好了!
味醂魚干 $48
軟殼蟹牛油果卷$68
蒜香牛油火炙3點盛$68
〔蒜香牛油燒帶子、蒜香牛油燒赤海蝦&蒜香牛油燒三文魚〕
全部壽司既蒜味同牛油都勁香,食落口牛油味即刻湧上個鼻度,經過火炙係唔同的!
最好食係蒜香牛油燒赤海蝦,鮮美海鮮配上牛油,特別出色!
然後係蒜香牛油燒帶子,帶子燒到半生熟,又大件!
最後三文魚就略嫌用火燒得過熟,不過依然味道不錯。
鹽燒大油甘魚鮫$98
魚鮫位既魚肉非常嫩滑,仲要無乜魚骨!十分滿意!外層燒得頗脆,如果再落多少少鹽就更加好!食落先知份量多!魚肉全部大大舊,食極都仲有好多,正!
總結呢間日式料理餐廳位置需然比較偏,但食物質素不錯,氣氛亦不錯!服務員一直Keep住倒茶,服務態度很好👍🏻