2021-08-11 1840 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔餐廳裝潢用左好多木系既傢具再加入大量黑色元素,配埋黃色既暗燈,有格調得黎幾有情調。同工廈既入口好唔相襯。𝘣𝘰𝘰𝘬 左位12點黎,可能啱啱開冇咩人,但食到12:30左右已經𝘧𝘶𝘭𝘭 𝘩𝘰𝘶𝘴𝘦。佢既𝘴𝘦𝘵 𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 有齊前菜、主食同飲品,而且定價合理。𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓可以揀湯🥣或者沙律🥗再配蒜蓉包。是日餐湯係青豆湯,好少餐廳會用青豆呢個食材做主調。湯非常濃稠,加入左少少酸味既材料黎平衝青豆果種單調感,飲完覺得好健康⚕️。-𝑴𝒂𝒊𝒏🌟炙燒三文魚配明太子卡邦尼扁意粉 𝗦𝗰𝗼𝗿𝗰𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗶𝗻 𝗟𝗶𝗻𝗴𝘂𝗶𝗻𝗲 𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮 ($88)佢既擺盤好靚,上面鋪左2塊薄薄既炙燒三文魚🍣同埋加左好多三文魚粒黎豐富口感,可能三文魚本身有少少腥味,所以餐廳加入左明太子黎𝘣𝘢𝘭𝘢𝘯𝘤𝘦 番個味道。個人幾欣賞佢既扁意粉,仲𝘬𝘦𝘦𝘱 到彈彈既口感,唔會話一咬就爛,伴埋卡邦尼汁一齊食味道好夾😁🌟黑西哥牛肉漢堡配牛油梨醬 𝗠𝗲𝘅𝗶𝗰𝗮𝗻 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗴𝘂𝗮𝗰𝗮𝗺𝗼𝗹𝗲 ($108)𝘣𝘶

𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓

𝑴𝒂𝒊𝒏

𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳份量都幾足,一啖真係食唔晒😂主角牛肉既牛味香濃而厚實,面包比較特別,用左竹炭面包更加健康💛好鐘意佢既牛油果🥑醬,𝘯𝘢𝘤𝘩𝘰𝘴(好特別!)同蕃茄片,有一種好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩既感覺,亦令個𝘣𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳冇咁𝘩𝘦𝘢𝘷𝘺,好味!伴碟隨左有薯條🍟之外仲有𝘮𝘪𝘯𝘪 𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥🥰食完邪惡野不忘𝘳𝘦𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 下🥗減少罪惡感🤪食完覺得有種好滿足既感覺。

📍 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐒𝐡𝐢𝐧𝐞
觀塘巧明街114號迅達工業大廈2樓B室
𝘙𝘰𝘰𝘮 𝘉, 2/𝘍, 𝘚𝘱𝘦𝘦𝘥𝘺 𝘐𝘯𝘥𝘶𝘴𝘵𝘳𝘪𝘢𝘭 𝘉𝘶𝘪𝘭𝘥𝘪𝘯𝘨, 114 𝘏𝘰𝘸 𝘔𝘪𝘯𝘨 𝘚𝘵𝘳𝘦𝘦𝘵, 𝘒𝘸𝘶𝘯 𝘛𝘰𝘯𝘨
午餐