2019-05-20 135 瀏覽
今日同朋友約左去大埔,大埔火車站一出行無幾耐就到左條小巷,見到呢間德國餐廳就決定試下。選擇左德國餐廳,梗係要試下德國名菜咸豬手,咸豬手都有兩款選擇,我地就簡左傳統烤既咸豬手。然後,揀多個小食,決定要個沙律中和下,唔想食太多肉😂咁就決定要左個沙律。巴馬火腿凱薩沙律巴馬火腿份量足夠,帶有咸香味,配埋新鮮生菜食就岩岩好,唔會太咸又唔會太寡,成碟沙律都幾大份。咸豬手主菜黎啦!咸豬手個皮炸得超脆好有油香味,d肉又唔會太乾太柴,而且唔會太肥太膩,配埋少少酸椰菜都幾正,仲有個芥末薯仔沙律都幾好食。呢個份量,兩個人食完就都飽飽地。當然唔少得叫多杯酒飲下,簡直係配豬手必備呀!啤酒都有好多選擇下!仲有優惠做緊添!抵飲啦!最遺憾係試唔到個奶蓋蘋果酒,因為當晚賣晒啦,希望有機會試到啦,唔知會唔會好似harry porter 個butter beer咁呢😂

巴馬火腿凱薩沙律

咸豬手

當然唔少得叫多杯酒飲下,簡直係配豬手必備呀!

啤酒都有好多選擇下!

仲有優惠做緊添!抵飲啦!