2019-09-09
觀塘牛頭角依到,真係好多小店,由其香港現在的時勢,我比較喜歡支持小店,原來1,3,5都有live聽,但我咁岩星期二黎食錯失痛臂,不過由熱鬧的觀塘,在街角變成美式小店,其實幾好feel熱帶之堡( 安格斯牛肉,芝士,波羅,生菜,番茄,煙肉+千島醬)漢堡最重要的當然是牛肉,食落似係手打牛肉漢堡,咬落肉汁湧出黎,有咬口之餘又鬆化,再加其他配料,而價錢黎講係幾抵食燒豬頸肉沙律配凱撒沙律醬沙律有3款醬選擇,除左蔬菜都幾多之外,豬頸肉都好多,絕對唔小器,小食的人可以都覺得沙律太大份芝士肉醬薯條酒鬼最愛的薯條,重口味的芝士再加肉醬,送酒一流,咁大份兩個人食都食唔哂,不過飲多杯就無問題Manhattan其實我估唔到有cocktail飲,見到有好多款啤酒配漢堡,但小見有紅酒cocktail的漢堡店,雖然係基本款式,但可以cocktail送漢堡 成件事係chill哂
燒豬頸肉沙律配凱撒沙律醬
芝士肉醬薯條