2020-12-04 728 瀏覽
lunch time一定係觀塘區最繁忙既時間,要係短短既lunch hour內揾到位又好味既餐廳真係一個大挑戰.今次專門覓好西既同事話要帶我試呢間都幾受歡迎既pizza店到試下.海蝦紫蘇彩椒薄餅Pizza係我自己比較鍾意既薄批,食落無咁滯而且相比厚批更加清楚品嚐到pizza餡既味道.薄批另外一樣特別之處就係食到烘得香脆既批邊既同時又食到陣陣麵粉香.pizza價錢合理之餘配料又夠晒豐富,足足有7款:海蝦•三色椒•紫蘇葉•焦糖洋蔥•青蔥•蕃茄醬•mozzarella cheese.輕輕拉開pizza已經感受到mozzarella cheese濃密感,入口香軟creamy而且帶微奶香.再加上新鮮蕃茄醬令pizza入口更香甜又唔單調.海蝦肉彈牙爽脆,每一塊pizza都會食到海鮮,夠晒誠意,紫蘇葉其獨特香味為pizza帶黎一種不平凡又共有特色既清香.白汁蜆肉意粉意粉上滿佈蜆肉粒,蜆肉雖然肉仔較為細但入口無沙肉質亦爽彈.配上忌廉白汁及芝士碎令味道更濃郁香滑.意粉充分地掛起忌廉汁,creamy既忌廉汁加上淡淡蜆肉海洋鹹香感相當配搭.烤雞翼估唔到雞翼同樣有水準,雞翼醃得夠晒入味之餘又唔會過鹹.內裏雞肉

海蝦紫蘇彩椒薄餅

白汁蜆肉意粉

烤雞翼
估唔到雞翼同樣有水準,雞翼醃得夠晒入味之餘又唔會過鹹.內裏雞肉嫩滑多汁,烤焗既時間啱啱好又唔會烤焦.
  • 海蝦紫蘇彩椒薄餅