觀塘平時人來人往,但估唔到依棟甲級寫字樓內有間有特色又舒服既日本居酒屋,仲要啲野食唔錯又唔貴👍🏻我地點左個七味墨魚嘴 做前菜,貪佢爽脆彈牙,加左七味粉做調味,少少辣,咬開裡面仲好juicy👍🏻花魚一夜干,成日見到日本超市都想買黎試,但都係想,見到依度現成有得食,即叫!價錢仲要同超市見到差唔多~魚肉嫩,充滿著海洋既味道,你可以將旁邊既蘿蔔蓉加入柚子鼓油,會有另一番風味🐟黎到居酒屋當然唔少得串燒,我地點左幾款:青椒仔串燒好強勁既青椒香味,微微微辣,加上鰹魚粉和鹽調味,yummy~露荀豬肉卷串燒豬肉燒後既油香陣陣浸出香味、露荀既爽口又中和返豬肉卷🥰京蔥雞肉串燒 佢每件雞都帶有雞皮,所以燒後既雞肉仍然保持嫩嫩既肉質既同時又食到香脆既雞皮,師傅係做菜時有心機之餘也有技巧👍🏻京蔥係燒既時候吸收咗雞浸出嚟既油,所以好香。12月中既今日突然打風,天氣開始凍,叫返個雪場蟹雜炊好岩暖身~蟹肉嫩而且和湯底既味道結合好入味;而且師傅將隻蟹切得很好,令人食得好方便😁湯底我估用左鰹魚煲,但又有啲好熟悉既味道,總知就好味啦😋黎到居酒屋,老公當然唔少得叫返杯日本啤酒啦~🍺

黎到居酒屋當然唔少得串燒,我地點左幾款:青椒仔串燒

露荀豬肉卷串燒
豬肉燒後既油香陣陣浸出香味、露荀既爽口又中和返豬肉卷🥰

京蔥雞肉串燒
京蔥係燒既時候吸收咗雞浸出嚟既油,所以好香。

黎到居酒屋,老公當然唔少得叫返杯日本啤酒啦~🍺
2021-12-20