2021-12-21 547 瀏覽
呢日冇煮飯,近近地去咗屋企附近食。這家新開的西餐廳,喺附近較少有的高質西餐,餐廳裝修有情調,環境舒適。.是日沙律 : 油醋汁沙律 餐湯:南瓜忌廉湯沙律菜夠新鮮,食落酸酸地,好開胃。而南瓜湯好足料,用好多南瓜打磨而成,口感Creamy。.燒紐西蘭羊架配薯菜 $228賣樣好美,好像藝術品一樣,好精緻。羊架燒得好香,肉質腍滑,無咩羊羶味,而且充滿肉汁,配上芥末醬很不錯。伴碟還有炸薯波和紫薯波,加上新鮮雜菜,減低油膩感。.香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵 $158手工闊條麵口感彈牙,每條都沾滿香濃龍蝦汁,忍不住一口接一口。上面的大蝦煎得好香,肉質彈牙,而且夠新鮮。.凱撒沙律 $88沙律菜好新鮮,上面還有好多芝士碎,和巴馬火腿,配上酸酸甜甜沙律汁,好醒胃又健康。.意大利雲吞$98有兩款醬汁可選,鮮茄汁或忌廉芝士汁。我們選了忌廉芝士汁,帶着濃郁cream cheese的味道,伴着意大利雲吞一齊吃,十分香濃美味。.是日蛋糕 (跟餐+ $30)有幾款選擇,包括雜莓批、忌廉曲奇芝士蛋糕、辣椒朱古力蛋糕。我們選了雜莓批,上邊有滿滿的雜莓,味道酸酸甜甜,一啲都不會覺得膩,而且批底夠鬆脆。.士多啤梨果粒茶(跟餐半
是日沙律 : 油醋汁沙律
餐湯:南瓜忌廉湯

燒紐西蘭羊架配薯菜 $228

香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵 $158

凱撒沙律 $88

意大利雲吞$98

是日蛋糕 (跟餐+ $30)

士多啤梨果粒茶(跟餐半價 $24)
果茶用壺上,分量十足。入邊有粒粒士多啤梨肉,味道偏酸一點,要加一點蜜糖中和。

Blueberry Crush(跟餐半價 $24)
以mocktail 來說,這個價錢真的超抵飲。賣相幾靚,係漸變色。飲落味道清甜,帶清新藍莓香。