2023-06-04 66 瀏覽
好彩朋友介紹先有機會食到一間咁高質嘅蒸氣海鮮,佢係私房菜形式只有幾圍,所以環境好舒適。而且全程有Staff幫手蒸海鮮,咁就唔怕啲海鮮蒸過龍啦🤭我哋今次個set每位$420就包咗以下海鮮〈扎扎跳海蝦〉🦐一食就知道一定係新鮮海蝦,因為啲蝦肉質超彈牙,而且完全唔痴殼😆〈噴水貝殼〉 〈野生花螺〉🐚蜆肉鮮甜無沙,螺肉又清甜爽彈,店家仲好貼心咁樣擺定支竹籤喺你隔離方便你食,好貼心🥹〈蟶子〉 〈大蓮鮑魚〉️蟶子好大隻又爽口,鮑魚完全唔韌仲好鮮味😋〈游水龍躉〉🐟龍躉係用咗腩肉位置,所以係超肥美啖啖肉,充滿魚脂油香,而且係完全冇細骨可以放心食🤩〈生猛靚海蟹〉🦀蟹嘅份量比我想像中多,竟然會有齊晒蟹殼蟹鉗同蟹肉,而且蟹肉好鮮甜,蟹膏好濃郁🤤〈黑松露墨魚丸〉🍡 〈手切頂級牛小排〉🐮墨魚丸係店家自己手打,所以好足料好彈牙。牛小排又係令我好驚喜嘅菜式,因為始終依度係主打海鮮,冇諗過佢嘅牛係超級高質,牛味好濃,而且入口即化,完全媲美日本和牛😍〈野菌蒸走地鷄〉🐥依個又係另一個令我好驚喜嘅肉類,因為雞肉好嫩滑,蒸既火喉剛剛好,好重雞味之餘仲會滲出甜味,好高質😁〈田園粗粮蔬菜盤〉🌽🥬🍠蔬菜有粟米,番薯南瓜同翠玉瓜,食完咁新

我哋今次個set每位$420就包咗以下海鮮

〈扎扎跳海蝦〉🦐

〈噴水貝殼〉 〈野生花螺〉🐚

〈蟶子〉 〈大蓮鮑魚〉️
蟶子好大隻又爽口,鮑魚完全唔韌仲好鮮味😋

〈游水龍躉〉🐟

〈生猛靚海蟹〉🦀

〈黑松露墨魚丸〉🍡 〈手切頂級牛小排〉🐮

〈野菌蒸走地鷄〉🐥

〈田園粗粮蔬菜盤〉🌽🥬🍠
蔬菜有粟米,番薯南瓜同翠玉瓜,食完咁新鮮嘅蔬菜清一清胃口就可以食今晚另一樣主角😎

〈特色獨有綿滑蒸鍋粥〉🍲
食蒸氣火鍋另一個重頭戲,當然就係最後嘅粥底啦。由於一路食嘅海鮮同肉類都係超級新鮮超級高質,所以唔使諗都知依窩粥一定係精粹所在。果然一食碗粥係帶有超濃郁既海鮮鮮甜味,明明已經好飽都忍唔住一定要再食多碗🥳

〈脆皮地瓜丸〉🍬
最後店家仲送咗脆皮地瓜丸俾我哋做甜品,上枱嘅時候仲係熱辣辣,外皮係番薯皮包住芋泥蓉,店主真係超級有心🥰

依度只限預約,因為店家要預早準備新鮮食材,所以記住要最少早一日打嚟book位啦📞