2023-12-28
天氣咁凍打邊爐是常識吧~呢間火鍋私房菜位於油麻地商廈樓上舖,都係經朋友介紹話食過不錯先搵到呢間隱世火鍋店😂今日係平日都好滿座😱入座後,店員先給餐前小食 有花生同日式酸蘿蔔,這款酸蘿蔔原來是師傅自家製,入口好新鮮爽脆,平時我好少食都忍唔住食哂😂幾好味~而家做緊新張優惠👍🏻叫一碟手切牛肉(大)或橡果豬,可以用$1加購幾款指定湯鍋底,另外追蹤店舖社交平台更會有免費飲品一杯🤩煲冬瓜瑤柱美腿底 +$1(原價$98)店員叫我哋先飲左個湯再打邊爐,因為佢哋9成嘅湯底都建議客人先品嚐湯頭,湯入面真材實料熬製而成,好足料!湯底有瑤柱,金華火腿同冬瓜,飲落好鮮甜,基本上已經俾我哋飲哂成個湯底😂😂😂手切牛肉 $338(大)雪花紋好靚好平均,厚薄度適中,肉質軟腍肉味香濃,沾少許醬油已經足夠。蟹肉餃拼韭菜餃 $98餃子皮好薄身,蟹肉餃啖啖蟹肉好鮮甜,韭菜餃內餡紮實豐富,二款餃子都好好食椒鹽雞軟骨 $78熱辣辣新鮮炸起,每一粒雞軟骨好酥脆,再點上師傅自家製柚子醋,特別開胃😋正~手打花枝滑 $88師傅每日親自手打到起膠,真係好考功夫👍🏻入口好有質感,好彈牙鮮豬腰 $68清洗得好乾淨,師傅好細心𠝹成格仔紋容易煮熟👍🏻
煲冬瓜瑤柱美腿底 +$1(原價$98)
手切牛肉 $338(大)
蟹肉餃拼韭菜餃 $98
椒鹽雞軟骨 $78
手打花枝滑 $88
鮮豬腰 $68
清洗得好乾淨,師傅好細心𠝹成格仔紋容易煮熟👍🏻質感好滑嫩
田園雜菜 $88
入面有多款蔬菜,顏色鮮艷翠綠好新鮮
紅棗桃膠糖水
大量粒粒桃膠紅棗,份量十足👍🏻