2022-06-24
位於大角咀既風味堂,主打串燒🍢好有居酒屋既感覺,雖然舖位唔大,但係環境好舒服🥰好有氣氛,啱哂同朋友一齊坐chill 下😚前菜:汁煮牛舌:牛舌好軟腍,入口好爽超有口感😝蒜味螺肉:螺肉好重蒜味,好惹味😋味噌湯:好足料,有菇、昆布同豆腐,而且味道岩岩好😊鱈魚乾烤得好香脆,乾身得黎好惹味,好適合做佐酒小食😎風味燒物精選五本附鰹魚湯粉絲五本分別係牛肋、五花腩、明太子玉子燒、免治雞肉棒同冬菇,牛肋好有牛味;五花腩油脂勁香🤤好juicy💦;冬菇燒得岩岩好,唔會太過好乾身;免治雞肉棒配上沙律醬同蟹籽,味道一流;重點係明太子玉子燒,玉子厚身之餘好重蛋香😍而且明太子同佢好夾,十分推介👍🏻另外粉絲個湯超鮮甜,可以解解膩😙鮮花甲蒜香粉絲鍋花甲超大隻仲好鮮甜,湯底好有蒜香味😎連入面既粉絲同菜都吸晒海鮮鮮味,食落超香甜,真係食到停唔到口🤤🤤雞皮燒得好香口,再配埋檸檬汁🍋感覺好清新🤩汁燒魷魚筒魷魚大隻得黎好新鮮,魷魚口感夠彈牙爽口🤗個汁調得好惹味,佐酒一流👍🏻
前菜:
汁煮牛舌:牛舌好軟腍,入口好爽超有口感😝
蒜味螺肉:螺肉好重蒜味,好惹味😋
味噌湯:好足料,有菇、昆布同豆腐,而且味道岩岩好😊
鱈魚乾
烤得好香脆,乾身得黎好惹味,好適合做佐酒小食😎
風味燒物精選五本附鰹魚湯粉絲
鮮花甲蒜香粉絲鍋
雞皮
燒得好香口,再配埋檸檬汁🍋感覺好清新🤩
汁燒魷魚筒