2017-08-11
慶生月,食不停,又相約一大班朋友去食食食,今日揀左想食好耐既東北菜,聽聞成日都排長龍,我地人多就訂左位先,但去到都要等一陣先入到座; 店內環境都好鬼東北FEEL,好地道既感覺。齊人坐底就叫野食,餐牌好多地道既東北菜,乜都想試,我地訂枱果陣就預留左片皮鴨,紅燒大元碲,嘻嘻!先黎涼菜,麻辣海哲+麻辣牛肉,海哲好爽口,麻辣唔算好勁,但都好鬼香,至鍾意麻麻麻!麻辣牛肉其實係牛𦟌,味道剛剛好,好彩唔太咸,牛𦟌有口感。正!雞絲粉皮,麻醬汁好香,粉皮厚度適中,雞絲都好多,好抵食。醉雞做法就跟平時食果D有不同,酒唔算太香,偏甜,有點怪。口水雞反而有驚喜,辣度剛好又不搶雞味,超讚!主角片皮鴨出場,肉質嫩,唔肥,就咀食都唔覺得好油,食到唔停口,必叫!紅燒大元碲,超有驚喜,真係至少有8-10人去食先好叫,大大隻元碲,上枱已經好吸引,一切開,已經流晒口水,元碲肥瘦適中,味道一流,食落唔肥膩,讚讚讚 !炸黃魚都好出色,好香口,唔乾身,仲好有魚味。水煮桂花魚就遜色左少少,唔夠水煮味道,冇左食麻辣樂趣,但配料又做得好好味!羊肉餃 肉質好豐富,味道好好,正 !整體黎講超出水準,好好食,會再黎幫襯試其他野!
雞絲粉皮,麻醬汁好香,粉皮厚度適中,雞絲都好多,好抵食。
醉雞做法就跟平時食果D有不同,酒唔算太香,偏甜,有點怪。
整體黎講超出水準,好好食,會再黎幫襯試其他野!